fredag 22 juli 2011

Nu är han här

Nu har jag träffat honom. Den nya pälsbollen.... Men vi tar det från början.....

För två dagar sedan gick matte upp jamarns jättetidigt och lastade in en tom (!) kattbur i bilen. Jag började ana oråd direkt. Varför ta med en tom kattbur?? Varför lämna mig hemma??
Hon var borta jättelänge och kom hem klockan jättesent. När hon kom hem var jag så glad att jag glömt allt vad tomma kattburar heter och var bara nöjd med att få gå ut och få lite luft i pälsen innan det var dags att gå och sova.
Senare under kvällen kom det att hända fler märkliga saker.... jag fick inte sova i mattes sovrum som jag brukar för dörren var stängd.... och jag hörde konstiga pip därinifrån.... Jag började tro att matte skaffat ett gäng levande muslingar för att överraska mig.

På morgonen låg jag kvar utanför mattes dörr, jag ville ju hålla vakt om nån musling kanske skulle rymma ut under natten. Man kunde ju få sig ett skrovmål i så fall. Men inga muslingar syntes till. Och dörren hölls fortsatt stängd under dagen.

Jag fick hålla mig till tåls till fram på eftermiddagen när jag äntligen fick komma in och undersöka pip-ljudet närmare. Och vad skådade mitt norra öga?? Jo en creme-färgad pälsboll som genast kom glatt springandes emot mig. Vilken fräck en, bara komma fram sådär!!


Sniff sniff .... Vem är du då??

Måste nog tassa till dig lite grann....


Om ni inte skvallrar för matte så måste jag jama att jag blev lite glad i den lille pälsbollen på en gång. Det verkade vara en ganska lattjo typ. Efter några grundliga nosundersökningar av hela pälsbollen så var jag tvungen att testa hans kondition och reaktionsförmåga. I testet ingick sängrejs, bakhåll bakom kudde, muslingsattack, nedläggande av muslingsbyte.
Ja även där fick han faktiskt godkänt.


Hoo hoo Bullen! Var är du??

Om jag bara kikar lite runt hörnet...

Matte hade framme blixtmojängen men vi var så snabba att matte hade svårt att få till det på bild. Man kan säga att vi var snabbare än blixten!

Attack!!


Ger du dig??


Jag tassar nog till dig en gång till!


Och igen!


Jiiiha....... bäst du passar dig din lilla pälsboll !


Inte ett enda svärjam utdelades under vårat första möte så jag kan nog jama att vi är redan ganska bra tjompisar.

Blev du trött din lilla slyngel? Bäst att hålla koll på dig i alla fall.


Trötter


tisdag 19 juli 2011

Kattulationer och kattastrofer

Kattulationerna går till matte på födelsedagen. Nosbuffar och nospussar i massor får det bli.

Kattastrof 1
består bla i min mage som krånglar lite. No big deal tycker ju jag men matte jamar om specialkost några dagar och indragen blötmat. Och det är kattastrof! Jag jamar högt om att jag ska ha blötmat och det på en gång!!

Under gårkvällen, efter ett par extra vändor på kattoan, tog matte resolut bort blötmaten som hon jamade inte var bra för min mage nu och ersatte blötmaten med yoghurt. Det var ju i och för sig ganska gott och jag smaskade i mig en slurk. Hallonsmak. Inte illa pinkat det heller. Men..... bara det till kvällsmat??
När inget mer serverades trots jam i högan sky så gick jag resolut ut och surade. Och även om det började mörkna ute så hade jag inget lust alls att tassa in.

Vaddå matte, sa du nåt? Jag hör inget!


Nä jag vill inte gå in!



Under natten mådde jag lite halvdåligt igen så mattes första jobb på födelsedagen blev att torka upp efter mig. Ooops!


Kattastrof 2
är att matte fått en födelsedagspresent av lurvigt slag och den ska hämtas hem under morgondagen. Denna lurviga sak ska alltså bo här, under mitt tak, i mitt hem, äta ur mina matskålar, av min mat..... Ryyyys! Det är ju så att pälsen på ryggen reser sig rakt upp när man jamar på det.

Vi har jamat om det här matte och jag, många gånger, men hon verkar inte ta hänsyn till min åsikter utan jamar om att en tjompis skulle vara bra för mig, att jag skulle känna mig mindre ensam då matte är borta och jobbar på sjuka huset tex. Jag jamar bara pyttsan och att det tycker jag inte alls, jag känner mig inte ensam.

Och det kommer att innebära mycket merarbete för mig med en liten slyngel i hasorna hela tiden. Undrar just om matte tänkt på den saken? Att hon på nåt sätt måste kompensera mig för det.


måndag 18 juli 2011

Idag kom det ett brev till mig


Ett eget brev.... till mig :-)))

Skynda dig matte att öppna brevet!

En egen tidning!!

Jag började läsa direkt!!

Att jag hade sån tur att få en sån fin tidning på posten det är för att jag och matte skänker en slant till ett katthem varje månad. Det tycker jag att fler 2beningar ska göra!! Att skänka en liten slant spelar ingen stor roll för den som ger men massor för den som får. Och i det här fallet går det till hemlösa missar som inte har nån egen 2bening som tar hand om dem, och missarna har heller ingen egen 2bening att ta hand om.
Det tycker jag är alla missars rätt, att ha en alldeles egen 2bening!

Annars är det bara regn idag, massor av regn. Matte tycker att detta väder är missär. Det är ju ändå sommar säger hon. Men som jag jamar det så finns det fördelar med det här vädret och det är att ingen av oss vill gå ut så det blir mycket gos inne istället.


söndag 17 juli 2011

Hämnd på förrymd matte

Men kan ni tro? Imorse hade matte klockan på ringning SUPERTIDIGT trots att det är söndag.
"Upp och hoppa Bullen, nu ska vi äta frukost!" Hrmpf... bara att stiga upp då.... Ja man är ju väluppfostrad...

Hon skulle iväg på gnäggistävling och då måste man visst vara på på språng jamarns tidigt. Jag följde inte med på tävlingen. Jag har varit med förut på gnäggistävlingar men jag tycker det är väldans stora djur så jag blir nästan lite rädd. Nä jag var hemma och surade och planlade min hämnd på att matte var borta hela dagen. Jag bestämde mig till slut för att äta lite blomblad för att sedan kräkas upp det på mycket utstuderade ställe.

Jag valde tre bra platser:

1. på golvet i matrummet - så att matte kan trampa i det... hehe
2. på matrumsbordet så att det kom på den fina duken som ligger där - så matte för äääännu mer tvätt... hehe
3. på mattes gnäggisträningspapper - då blir hon ARG.... hehe

Det är vad jag har gjort idag när jag var ensam hemma.
Men när matte kom hem blev jag jätteglad och lade mig för att kurra i hennes famn. Och då ångrade jag nästan mitt tilltag tidigare under dagen..... Så kan det gå!


Jasså det är dags att komma hem nu matte??