lördag 22 oktober 2011

Vi har en terrorist i huset!!

Sigge är en terrorist!
Ja sanna mina ord! En riktig fullblodsterrorist.
Bara som ett exempel...:
Lördagmorgon och det är sovmorgon, i och för sig är de flesta morgnar sovmorgnar för oss katter, men denna morgon för alla i huset. Och vad gör Sigge? Jo han börjar köra sin tokrejs strax efter 5 på morgonen. Hans tokrejs innehåller allt, från att springa upp och ned för trappen, hoppa i mattes säng, sätta klorna i matte eller vad som helst som "är i vägen", bita och slita matte i håret, bita och slita i min päls.... Ja listan kan göras oändlig.
Nä man blir inte på gott humör efter en sådan brysk uppväckning. Dagen blir liksom fel från början. Till slut får jag ta min tillflykt till köksfönstret, där får jag oftast vara i fred. Pusta ut och ta en tupplur.


Försöker gömma mig för terroristen

Kan man få vila nu??
Snart har jag haft 1000 besökare på min blogg :-)
Det måste ju firas. Den som blir nr 1000 får skriva en kommentar så kommer jag med hjälp av matte att skicka en överraskning till den lycklige tusende besökaren. Mjau va spinnande det kommer att bli!!

söndag 16 oktober 2011

Bad-dag.... eller "Skrattar bäst som skrattar sist"

Dagen började ganska bra. Matte gick upp i ottan för att ta hand om gnäggisarna så jag och Sigge fick en lat och skön sovmorgon. Och vi trodde dagen skulle fortsätta så. Vad har hänt med söndag är vilodag?? Är det omodernt eller?? Jag bara frågar...

När matte kom hem igen får hon för sig att Sigge ska bada. Haha! Rätt åt den slyngeln. Han blev liten och emlig och var inte alls så stöddig när han var våt. Ja han såg riktigt bedrövlig ut. I duschen sa han ingenting. Sen fick han träffa blåsmojängen, den gillar jag inte, och till slut efter lite fönande blev han torr igen. Och fluffig. Och stöddig. Ja som vanligt alltså. Hela tiden satt jag och tittade på, och myste lite grann. Och jag tänkte att "Nu Sigge får du vad du tål...."

Men döm om min förvåning när matte efter att ha badat och fluffat och fotat Sigge letar på mig och tar in mig i duschen oxå. Det här hade jag INTE räknat med.
Bullen bada? Nä tror väl inte det. Jasså jag ska det?
Jag fick väl till slut göra som matte ville och ta ett en dusch. För att visa hur det egentligen ska gå till för Sigge som är novis på dusch så sjöng jag en sång under schamponeringarna. Man ska ju sjunga i duschen. Min sång hade väldigt många verser, och höga toner. Sen blev det blåsmojäng för mig med. Men där fick det va nog, inget poserande framför kameran för min del. Nä jag hade fullt upp med att slicka bort den där sommarängsdoften från pälsen, jag vill lukta katt så det blev en hel del jobb att gå igenom pälsen och slicka "ren" den igen.
Nu luktar jag Bulle igen och Sigge luktar blommor :-/

Sigge - nyduschad och nyfluffad

Jag har fullt sjå att slicka pälsen "ren" från sommmarängsdoft
En katt ska lukta katt!!